Handleidingen

Mail

Instellen van uw mailbox

Methodes

Er bestaan 2 methodes om mails op te halen van de server.

Imap
Bij de Imap methode blijven de mails staan op de server. Hierdoor kan u de mails op elk apparaat blijven lezen. Het nadeel is dat uw account vol kan geraken met mails. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat u geen nieuwe mails kan ontvangen.

POP3
Met deze methode worden de mails op uw computer gedownload en worden deze verwijderd van de server. Dit heeft als voordeel dat de mails uw account niet kunnen overladen. Het nadeel is dat eens de mails van de server zijn verwijderd, U deze enkel nog kan lezen op het apparaat dat deze heeft gedownload

We raden aan om uw mails in te stellen via POP3. Hierdoor kan uw account niet volladen worden en is er steeds plaatst voor de nieuwe mails. Wenst u de mails ook op andere apparaten zien? Dan kan u deze instellen via IMAP op de andere apparaten en kunnen we op de computer (ingesteld via POP3) instellen dat de mails na het downloaden nog enkele dagen op de server blijven staan. Hierdoor kan u de mails ook nog lezen op andere apparaten. (Totdat het aantal dagen verstreken is)

 

Instellen op uw smartphone en tablet

Bluemail Apple Mail Gmail

Uw mails inlezen op een extern platform

Gmail

x

Wenst u meer info? Aarzel niet om ons te contacteren via email of telefoon.

info@siohosting.be +32 52 28 05 01